Keuruun vapaaseurakunta

Pääsiäinen 2020

Nyt vietämme tämän vuoden pääsiäisen aikaa seurakunnissa ja kirkoissa hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Kalenterimme kyllä kertoo meille, milloin sen pitäisi olla, mutta emme voi kokoontua viettämään pääsiäisen kristillistä sisältöä ja totuutta yhdessä toisten kanssa.

Nyt joudumme kukin tutkimaan uskomme sisältöä ikään kuin sisäänpäin kääntyneenä, kuin karanteenissa, koska emme voi kokoontua seurakuntana yhteen jumalanpalveluspaikkoihin.

Osittain tästä voi seurata jotakin hyvääkin meille. Näemme kuinka tarpeeton tiedotudvälineiden tulva meihin nähden vähenee ja monet asiat, joita pidimme tärkeinä, näyttävätkin menettäneen merkityksen. Nyt joudumme taistelemaan yhdessä koko yhteiskunnan kanssa tätä sairautta vastaan.

Tämä virus on näkymätön vihollinen, joka täyttää mikrosoluillaan keskikokoisen kymmenen hengen kokoontumispaikan 20 minuutissa lähtien yhdestä ysköksestä. (Japanin TV.n uutisten havainnefilmin mukaan)

Kalenteripääsiäisen tapahtumat on peruttu kokoontumisten osalta kirkoissa, mutta voimme silti viettää hengellistä, todellista ja tuoretta pääsiäistä sydämissämme odottaen ikuisen pääsiäisen aloitusjuhlaa todellisessa kodissamme taivaan uudessa Jerusalemissa (Ilm.19:7)

Herramme Jeesus pohjusti todellisen pääsiäisen hengelliseksi tapahtumaksi ristillä. Näin Hän hankki meille mahdollisuuden täyteen syntien anteeksiantoon aina sisäiseen rauhaan asti.

Elizabeth Clephane kertoo näin ristin mysteeristä, joka on kuitenkin kristitylle todellinen hengellinen tapahtuma:

"Ei kukaan meistä lunastetuista koskaan voi täysin tajuta, kuinka syvät synnin vedet Jeesus joutui käsittelemään meidän jokaisen puolesta, kun pimeys tuli Golgatalle ristiinnaulitsemispäivänä klo 12-15. Kukaan ei käsitä, että vaikka oli päivä, niin kuinka pimeä oli tuo synnin yö, jonka läpi Herramme kulki voittajana ristillä löytääkseen meidät synteihimme uponneet ihmislapset."

Näin Jeesus aloitti uuden ihmissuvun ja seurakunnan. Ristillä Hän tuhosi synnin vallan ja vanhan Adamin

Tällaista harvinaista pääsiäistä saamme viettää uudessa liitossa Herramme Jeesuksen kanssa sydämissämme omissa karanteenipaikoissamme. Voimme lohduttaa toisiamme Jeesuksen tulemuksella ja lunastettujen laulun kaiun soinnulla hengessämme jo nyt. Pian alkaa Karitsan hääateria, joka on ikuisen pääsiäisen suurta juhlaa.

"Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle." (Ilm.19:9)

Siunattua pääsiäisen aikaa teille kaikille

Lauri Vuohelainen (2020)

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)